:host { --enviso-primary-color:#1097D9; --enviso-secondary-color: #1097D9; font-family: 'Century Gothic'; }

Het Mudia

Een didactisch en speels museum in Redu

Ontdek meer dan 300 originele kunstwerken op een aantrekkelijke en speelse manier!

Trouw aan de slogan 'Kunst anders beleven', presenteert het Mudia op een aantrekkelijke en speelse manier meer dan 300 originele kunstwerken! Werken van wel 50 kunststromingen zijn vertegenwoordigd, waardoor de evolutie van de kunst kan worden ontdekt door middel van mediums zoals: schildkunst, tekenkunst, maar ook beeldhouwkunst, strips, fotografie en animatiefilm!

Meer dan 60 leuke spelletjes wachten je op in elk van de 20 zalen.

Je reis door de geschiedenis van de kunst zal plaatsvinden in het gezelschap van de meest gerenommeerde kunstenaars. Je (her)ontdekt originele werken van de grootste namen: Brueghel, Veronese, Gentileschi, Rops, Ensor, Spilliaert, Klimt, Rodin, Wouters, Kandinsky, Picasso, Munch, Alechinsky... en vele anderen!

In het Mudia biedt elke zaal speelse en interactieve spelletjes op schermen. Onmogelijk om je te vervelen!
Duik in de wereld van Bosch, ontdek de figuur van de eenarmige bandiet en de duurste werken ter wereld; maak een impressionistisch schilderij of poseer als model...

Eindelijk een museum voor groot en klein!

Een man en zijn droom: Kunst voor iedereen

"Musea zijn saai!"

Toen de oprichter van Mudia: "Museums zijn saai" hoorde, begon hij te dromen. "Wat als ik een museum creëerde waar bezoekers kunnen spelen, zich amuseren, en al spelenderwijs de begrippen in handen krijgen om de grote stroom van de kunstgeschiedenis te kunnen volgen?" Het Mudia-team begon dan een wild avontuur, dankzij de diepgaande kennis van de kunstwereld van de privé eigenaars, de medewerking van kunstverzamelaars die bereid waren hun werken uit te lenen, en een comité van enthousiaste vrijwilligens en medewerkers.

Vandaag is deze droom werkelijkheid geworden. Jong en oud amuseert zich met kunst in het Mudia. Een nieuwe educatieve kunst-bezienswaardigheid heeft het licht gezien!

Musée Mudia - Visite ludique et pédagogique
Mudia - Visite interactive de musée en famille

Het Mudia biedt een museaal bezoek aan met als prioriteit: plezier in het museum! Meer dan 300 originele en internationale werken, van de gotische en renaissance tijd tot het hedendaagse tijdperk. Deze werken bieden een uniek overzicht van de grote geschiedenis van de kunst: Veronese, Brueghel, Rodin, Spilliaert, Wouters, Picasso, Modigliani, Giacometti, Magritte, Hergé, Franquin, Geluck, etc.

Schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, foto's, strips, films, digitale en interactieve schermen, games quizzen, uitdagingen, curieuze, vreemde en fascinerende verhalen, alles wordt gedaan zodat de bezoeker een unieke ervaring heeft, een echte artistieke en speelse onderdompeling!

Naast de vele kunstwerken, activiteiten en attracties in elke zaal, biedt het Mudia je de mogelijkheid een audiogids te huren die ook het jonge publiek zal smaken. In een dialoog tussen een gids en de mascotte van het Mudia, vraagt het kleine meisje vragen die veel bezoekers hebben maar niet durven te stellen. De gids antwoordt in eenvoudige en toegankelijke taal.

Vaar mee op de (kunst)stroom...

'Le Fleuve de l'Art' is een animatiefilm voor het hele gezin die speciaal voor het Mudia werd ontwikkeld door studio Amak. Je volgt de avonturen van het kleine meisje Mudia, dat in een schilderij wordt gezogen! Ze is in de grote (kunst)stroom terechtgekomen voor een adembenemende reis die iedereen in staat stelt om de geschiedenis op een speelse manier te verkennen. Sociale revoluties, oorlogen, technische ontdekkingen... De oorsprong van de evolutie van de kunst wordt eindelijk uitgeklaard. Alles wordt simpel! Op het einde van het parcours kan de film op het grote scherm bekeken worden. 

Recente artikelen

  Commentaires récents

  Geen reacties om te tonen.
  nl_BENL

  Prijzen & bezoeken 2022
  Individueel*

  Volwassenen: 15€
  Studenten 19-25 jaar: 12€
  Kinderen 6-18 jaar: €8
  Kinderen 3-5 jaar: €5
  Kinderen -3 jaar: gratis
  Family Deal (2 volwassenen + 2 kinderen): €38
  Lerarenkaart : €13
  Article 27: ticket article 27 + €1.25

  Groepen

  Volwassenen : €12 (min. 15 betalende pers.)
  Scholen: €7 (1 begeleidende persoon gratis per 15 personen)

  *Voor gereduceerde tarieven (lerarenkaart, artikel 27...), gelieve een bewijs mee te brengen op de dag van uw bezoek

  Gegidste rondleidingen (na reservatie):

  Prijs: 90€
  Duur: 1u30
  Voor alle boekingen, rondleidingen, maaltijden....

  Réservations : +32 (0)2 549 60 49

  Openingstijden

  Open van woensdag tot vrijdag van 10u tot 17u

  Ouvert les week-ends et jours fériés de 10h00 à 18h00

  Elke dag open tijdens schoolvakanties van 10u tot 18u
  Gesloten op 25 December en 1 Januari

  Locatie

  Place de l'Esro 61, 6890 Redu - Belgique

  Het Mudia Trouw aan zijn slogan « Kunst Anders Beleven », wil Mudia op een eenvoudige, aantrekkelijke en ludieke manier meer dan 300 originele kunstwerken tentoonstellen!