nl
poster
Maak een boeiende reis door 7 eeuwen van emotionele expressie met meer dan 300 kunstwerken! Ontdek een educatief en vermakelijk museum in Redu, een prachtig dorpje in de Ardennen! TICKETS
Interactieve en leuke rondleiding Interactieve en leuke rondleiding Authentieke kunstwerken Authentieke kunstwerken Voor jong en oud Voor jong en oud

Mudia: Didactisch Kunstmuseum in Redu

Reis door 7 eeuwen emotionele expressie in het Didactisch Kunstmuseum te Redu. Met meer dan 300 kunstwerken verken je op een leuke en interactieve wijze meer dan vijftig kunststromingen. Geniet met familie en vrienden van een unieke ervaring met zestig attracties verspreid over twintig kamers.

DE BELEVING

Een didactisch museum in het hart van een boekendorp

Bij Redu zijn we graag origineel. Maar ook in het Didactisch Museum Mudia, met hun verfrissende artistieke visie en interactieve collectie, staat originaliteit op de eerste plaats. Stap dus met familie of vrienden deze gerenoveerde pastorie, in het hart van de prachtige boekenstad, binnen en verken 7 eeuwen aan meeslepende expressie. Kom meer te weten over de regio in het Maison du Tourisme.
Mudia : Musée Didactique d'Art à Redu

Een interactieve verkenning van kunst

Mudia presenteert "kunst op een net iets andere manier". Het toont op dynamische en speelse wijze naast interessante replica's meer dan 300 originele werken. Op elke verdieping ontdek je niet minder dan vijftig verschillende kunststromingen, zodat je de evolutie van kunst door de eeuwen heen makkelijk kan volgen. Schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, strips, fotografie of animatiefilms - een verscheidenheid aan kunstvormen biedt voor ieder wat wils!
Mudia : Musée Didactique d'Art à Redu

Kinderen welkom!

Mudia onderscheidt zich van andere meer traditionele kunstcentra door het belang dat wordt gehecht aan plezier maken. Zo zal je worden uitgenodigd om te poseren als een echt model of mag je zelf een impressionistisch schilderij maken met de dot gun. Ook houden spelletjes - al dan niet digitaal - , quizzen en merkwaardige verhalen je te allen tijde scherp. Interactieve werken, zoals het indrukwekkend drieluik van Jeroen Bosch (het hoogtepunt van de tentoonstelling!) doen dan weer je mond openvallen van verbazing. De audiogids is eveneens aan kinderen aangepast, zodat kids de site zelfstandig kunnen verkennen.
Mudia : Musée Didactique d'Art à Redu

Gastronomische en literaire pauze

Mudia biedt een geweldige introductie tot kunst. Iedereen kan er in een ontspannen sfeer kennis maken met de grootsten der groten (Brueghel, Rodin, Picasso, Modigliani, Giacometti, Magritte, Hergé, Franquin, Geluck, etc.). Na je bezoek kan je in het Mudia Café genieten van een hapje en drankje terwijl je één van de vele kunstboeken doorbladert (check de praktische info voor openingstijden: weekenden, feestdagen en schoolvakanties van 10 tot 18 uur). Met een beetje geluk kan je zelfs plaatsnemen op het mooie buitenterras!
Mudia : Musée Didactique d'Art à Redu

PRAKTISCHE INFO

  • Buiten schoolvakanties en feestdagen:
    • 10:00 - 17:00 uur Woensdag t/m vrijdag
    • 10:00 - 18:00 uur Weekends
  • Schoolvakanties en feestdagen:
    Elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
  • Duur:
    2 uur
  • Locatie:
    Pl. de l'Esro 61, 6890 Redu (Libin)
  • Leeftijdsvereisten:
    Open voor jong en oud.
  • Toegankelijkheid:

    het museum is volledig toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit (hellingen of lift).

    Toegang voor personen met beperkte mobiliteit is via het Mudia Café (ingang via het hek rechts van de hoofdingang van het museum). Voertuigen kunnen hier mensen met beperkte mobiliteit afzetten.

  • Let op:
    huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van geleidehonden.
  • Restaurant:
    het Mudia Café, in het museum, is elk weekend, op feestdagen en schoolvakanties geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
TICKETS
Mudia: Didactisch Kunstmuseum in Redu

LOCATIE

Esroplein 61, 6890 Libin, België

Met de auto: E411 - afrit 24

30 minuten van Marche-en-Famenne.

20 minuten van Libramont-Chevigny.

40 minuten van Dinant.

Met de bus: Lijn 61, station Redu Église
Met de trein: dichtstbijzijnde station: Libramont. Neem vervolgens de bus TEC 61 richting Redu. Stop bij Redu Église.
Parkeren: Gratis rond de Mudia. Parkings toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit zijn beschikbaar op het kruispunt tussen de Place de l'Esro en de Rue de Daverdisse of op de Place de l'Esro, aan de kant van de Rue de Saint-Hubert.
Routebeschrijving:

VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je vragen? Hier vind je vast en zeker het antwoord!

OVER DE ERVARING

Wat staat me te wachten in het museum? Het Mudia (Musée didactique de l'Art) presenteert op een aantrekkelijke en onderhoudende manier meer dan 300 kunstwerken. Meer dan 50 kunststromingen zijn vertegenwoordigd, waardoor bezoekers de evolutie van kunst kunnen ontdekken via schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, strips, fotografie en animatiefilms.
Waar is het museum gevestigd? Place de l’Esro 61, 6890 Redu (Libin)
Is de ervaring binnen of buiten? Deze ervaring vindt binnen plaats.
Hoe lang duurt de ervaring? Bezoekers brengen gemiddeld twee uur door op het terrein.
Is er eten en drinken te koop op het terrein? In het Mudia Café kun je even bijkomen van je bezoek en genieten van huisgemaakte gerechten uit de regio! Ontspan in deze gezellige, gastvrije omgeving met muren vol kunstboeken. Er is ook een groot buitenterras met prachtig uitzicht. Het Mudia Café is elk weekend, op feestdagen en tijdens schoolvakanties geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
Is er een parkeerplaats in de buurt? Er is gratis parkeergelegenheid naast het museum.
Is er virtual reality? Deze ervaring biedt geen virtual reality optie.
Is er een kledingvoorschrift? Er is geen vaste dresscode voor deze ervaring. Casual kleding is voldoende.

OVER TICKETS

Waar kan ik tickets kopen? Via de Fever app, beschikbaar op Google Play en de Apple Store. Ook op de Fever website.
Kan ik ter plekke kaarten kopen? Er is een kassa op het terrein. Het is echter mogelijk dat tickets al uitverkocht zijn tegen de tijd dat je aankomt. We raden je sterk aan om je tickets van tevoren te reserveren om zeker te zijn van een plaats. Je kunt tickets kopen met de Fever app of op de Fever website.
Moet ik mijn ticket afdrukken? Nee, je elektronische tickets worden direct vanuit de Fever app gevalideerd.
Ik kan mijn ticket niet vinden. Wat kan ik doen? Je kunt je ticket bekijken in de Fever app, in het gedeelte “Tickets”. Als je de app nog niet hebt geïnstalleerd, kun je hem downloaden in de Apple Store of Google Play. Vergeet niet in te loggen met hetzelfde account dat je hebt gebruikt toen je je ticket kocht. Als je je ticket nog steeds niet kunt vinden, neem dan contact met ons op.
Kan ik de datum van mijn ticket wijzigen? Is restitutie toegestaan?

Tickets worden over het algemeen niet gerestitueerd en de voorwaarden van niet-restitueerbare tickets worden voor de aankoop overeengekomen. In speciale omstandigheden kun je echter contact opnemen met onze klantenservice via dit formulier. Ons team zal zijn best doen om je te helpen. Zorg ervoor dat je je ticketnummer vermeldt en houd er rekening mee dat de reactietijd enkele dagen kan duren!

Onder voorbehoud van beschikbaarheid zijn datum- en/of tijdwijzigingen toegestaan tot 48 uur voor de starttijd van de ervaring die op je oorspronkelijke ticket staat vermeld. Als je je ticket wilt wijzigen, neem dan contact met ons op onder vermelding van je ticketnummer.

Kan ik een groepsboeking maken? Als je voor een groep wilt boeken, neem dan contact met ons op via reservations@mudia.be en vermeld de gewenste data en de grootte van de groep.

OVER TOEGANKELIJKHEID VAN HET EVENEMENT

Moet ik op tijd komen voor mijn sessie? We raden je aan om op de tijd te komen die op je ticket staat aangegeven, maar je kunt ook binnen een paar minuten arriveren.
Zijn huisdieren toegestaan? Zijn geleidehonden toegestaan? Helaas zijn huisdieren niet toegestaan in het museum, behalve geleidehonden.
Is de locatie toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit? Ja, het evenement is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit
Zijn er verboden voorwerpen op het evenement? Gelieve geen scherpe voorwerpen, helmen, kinderwagens, elektrische scooters, koffers of grote tassen mee te nemen.
Is roken of vaping toegestaan tijdens de tentoonstelling? Roken en vaping zijn verboden tijdens de tentoonstelling.
Zijn er kaarten voor begeleiders? Toegang is gratis voor een begeleider van een gehandicapte - kaartjes kunnen worden opgehaald bij de receptie van het museum.
Is de ervaring toegankelijk voor slechthorenden en slechtzienden? De Mudia tour is toegankelijk voor slechthorenden en slechtzienden, maar er is momenteel geen speciale apparatuur beschikbaar.
Worden er stroboscooplichten gebruikt? Dit evenement maakt geen gebruik van stroboscooplichten.
Zullen er stoelen beschikbaar zijn tijdens de ervaring? Zijn er zitplaatsen? Deze ervaring is een wandeltocht. Als je even wilt rusten, zijn er zitplaatsen langs de route.
Zijn er toiletten aanwezig? Er zijn toiletten aanwezig.
Mag ik mijn camera gebruiken tijdens de belevenis? Foto's zijn toegestaan op het parcours. Zorg ervoor dat je het bezoek van anderen niet verstoort.
Is er een verzamelplaats voor verloren voorwerpen? Neem contact op met ons receptieteam op +32 (0)61 51 11 96 of info@mudia.be om te controleren of er voorwerpen zijn gevonden.
Is er een garderobe beschikbaar? Er zijn gratis kluisjes beschikbaar bij de ingang van het museum.
Is er een leeftijdsgrens? Er is geen minimumleeftijd vereist om deel te nemen aan de belevenis. Het museum is toegankelijk voor kinderwagens.
Is er een audiogids? Er is een audiogids beschikbaar in het Frans, Engels, Nederlands en ook in het Duits.

RECENSIES

Ontdek hieronder de mening van onze bezoekers... De experience werd maar liefst beoordeeld met 4,7/5!

Cédric A.

Een heel leuk museum! Een mooie ontdekking waar je meer kunt leren over kunst en de evolutie ervan door de tijd heen. Een geweldig museum voor een niet te missen artistieke ervaring 🙌

Ben H.

Een geweldige locatie om een mooi moment door te brengen, met alle belangrijke kunststromingen vertegenwoordigd. Het interactieve drieluik is een groot pluspunt. Mijn dochter van 7 heeft er echt van genoten.

Isabelle P.

Top. Een must-see! Ik ben kunstdocent en ik raad dit museum echt aan, vooral voor schoolbezoeken.

Fabien D.

Prachtig museum! Een prachtige verrassing op een onwaarschijnlijke plek! Dit hadden we niet verwacht in Redu. Kortom, kom zelf kijken!

Christian D.

Schitterend museum over de geschiedenis van de schilderkunst en zeer leerzaam, zelfs voor jonge kinderen ❤️

PERSBERICHTEN

Het museum is verbazingwekkend vanwege de prestigieuze collectie en aanpak.

Intiem en onconventioneel!

Scenografie ontworpen door vooraanstaande Belgische designstudio's die gebruik maken van de meest innovatieve technieken.