:host { --enviso-primary-color:#1097D9; --enviso-secondary-color: #1097D9; font-family: 'Century Gothic'; }

Mudia

Een leuk en leerzaam museum in Wallonië!

Ga met je familie of vrienden door 7 eeuwen van emoties, de Mudia presenteert meer dan 300 originele kunstwerken op een aantrekkelijke en speelse manier!

Trouw aan zijn slogan « Kunst Anders Beleven », wil Mudia op een eenvoudige, aantrekkelijke en ludieke manier meer dan 300 originele kunstwerken tentoonstellen.
De kleine Mudia in de audiogids stelt al haar vragen aan een gids die haar in eenvoudige taal alles uitlegt.
Meer dan 60 leuke attracties wachten je op in elk van de 20 zalen.

In Mudia heeft elke zaal wel een of meerdere ludieke of interactieve attracties. Je zal je zeker niet vervelen, hier kan je al spelend ontdekken ! Waag je kans op de fruitautomaat (zonder fruit !) en kom zo meer te weten over de duurste kunstwerken ter wereld. Creëer je eigen impressionistisch werk op het scherm, krijg kippevel van een mysterieus ei of sta zelf model voor een interactief schilderij. Vele andere animaties wachten je op in Mudia.

In Mudia heeft elke zaal wel een of meerdere ludieke of interactieve attracties
Kom tot leven in de wereld van Bosch, ontdek de eenarmige bandiet en de duurste werken ter wereld; maak een impressionistisch schilderij met de stippenschieter of poseer als model...

Eindelijk, een "kinderen toegelaten" museum! 

Een man en zijn droom : Kunst voor iedereen

« Museums zijn saai ! »

Mudia zich als een museale attractie. Onze prioriteit is dat bezoekers zich amuseren in het museum! Met meer dan 300 originele en internationale werken, daterend van de gotiek en de renaissance tot de hedendaagse periode biedt het Mudia een uniek overzicht van de kunstgeschiedenis: Véronèse, Brueghel, Rodin, Spilliaert, Wouters, Picasso, Modigliani, Giacometti, Magritte, Hergé, Franquin, Geluck, enz.

Schilderijen, beeldhouwerken, tekeningen, fotografie, stripverhalen, films, digitale en interactieve attracties, spelletjes, quizzen, uitdagingen, bizarre en fascinerende verhalen,... alles is in het werk gesteld om je een unieke ervaring aan te reiken; een ware ludieke en kunstzinnige onderdompeling!

Naast de vele kunstwerken, activiteiten en attracties in elke zaal, biedt Mudia je de mogelijkheid een audiogids te huren die ook het jonge publiek zal smaken. In een dialoog tussen een gids en de mascotte van Mudia, vraagt het kleine meisje vragen die veel bezoekers hebben maar niet durven te stellen. De gids antwoordt in eenvoudige en toegankelijke taal. Een artistieke en ludieke onderdompeling dus!

Deze constatering bracht de stichter van Mudia aan het dromen. “En wat als ik een museum creëer waar bezoekers kunnen spelen, zich amuseren, en al spelenderwijs de begrippen in handen krijgen om de grote stroom van de kunstgeschiedenis te kunnen volgen?” Een heel team begint onverschrokken aan het avontuur. Dankzij een grondige kennis van de kunst- en zakenwereld, de medewerking van kunstverzamelaars die bereid waren hun werken uit te lenen, en een comité van enthousiaste vrijwilligers en medewerkers is vandaag deze droom werkelijkheid geworden. 

300 kunstwerken op een originele, ludieke en educatieve manier gepresenteerd in het hart van de Ardennen

Jong en oud amuseert zich met kunst in het Mudia. Een nieuwe educatieve kunst-bezienswaardigheid heeft het licht gezien!

De Kunststroom

Het meisje Mudia valt plots in een schilderij ! Tijdens een adembenemende reis volgt ze de grote stroom van de Kunst door de tijd heen. Speciaal voor het Mudia gecreëerd, kan deze unieke animatiefilm op het eind van je parcours op het grote scherm bekeken worden ! 

Recente artikelen

  Commentaires récents

  Geen reacties om te tonen.
  Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

  Fout: geen feed gevonden.

  Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.

  nl_BENL

  Prijzen & bezoeken 2022
  Individueel*

  Volwassenen : 15€
  Studenten 19-25 jaar: 12€
  Kinderen 6-18 jaar: €8
  Kinderen 3-5 jaar: €5
  Kinderen -3 jaar: gratis
  Family Deal (2 volwassenen + 2 kinderen): €38
  Lerarenkaart : €13
  Artikel 27: ticket artikel 27 + €1.25

  Groepen

  Volwassenen : €12 (min. 15 betalende pers.)
  Scholen: €7 (1 begeleidende persoon gratis per 15 personen)

  *Voor gereduceerde tarieven (lerarenkaart, artikel 27...), gelieve een bewijs mee te brengen op de dag van uw bezoek

  Gegidste rondleidingen (na reservatie):

  Prijs: 90€
  Duur: 1u30
  Voor alle boekingen, rondleidingen, maaltijden....

  Openingstijden

  Open van woensdag tot vrijdag van 10:00 tot 17:00

  Ouvert les week-ends et jours fériés de 10h00 à 18h00

  Elke dag tijdens schoolvakanties van 10 tot 18 uur
  Gesloten op 25 December en 1 Januari

  Plaats

  Place de l'Esro 61, 6890 Redu - Belgique

  Mudia Trouw aan zijn slogan « Kunst Anders Beleven », wil Mudia op een eenvoudige, aantrekkelijke en ludieke manier meer dan 300 originele kunstwerken tentoonstellen!